Å nej, ännu mer fotsexism!

Det är ingen större hemlighet att jag gillar Vibram Fivefingers som gett mig hälsan tillbaka, men det är inget felfritt bolag. De lanserar en hel del konstiga och fula modeller som får nackhåren att resa sig. Carezza är ett exempel en tänkbar kandidat för fulaste skodon ever. Det har jag inga större problem med egentligen, men jag blir sur när det lanseras skomodeller för ett kön. Extra dumt om man lyfter fram det i annonseringen som för Vibrams nya modell EL-X  ” Offered for Men Only.”. Må så vara att man bara gör skon i storlek 40 och uppåt, men det finns faktiskt kvinnor som har rätt stora fötter.

mens-elx

Så här ser skorna ut som bara får bäras av män.

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag håller med dig. Det intressanta är dock att det finns fler ”kvinnor”-modeller är till men. Jag skulle gissa på att motsvarigheten till EL-X är Entrada (som dock är en öppen model).

    1. Tack, Henric. Ja så är det nog. Jag vänder mig mot hela det föråldrade systemet att dela in skor i kön. Det enda som skulle kunna vara lika dumt skulle vara om man började dela in efter ras och nationalitet också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: