Snöhelvetet är här

Fem minusgrader, sol och gnistrande snö. Jättevackert, men ett riktigt helvete för mig som gillar att springa på småvägar och stigar. Det snöplogas inget och folk som går cyklar och springer gör underlaget knöligt och halkigt på alla sätt. Tänkte springa min vanliga runda runt Bergundasjön, men efter två kilometer insåg jag att jag troligen skulle få kramp i fötterna halvvägs. Vek av vid bokhultet för att springa på cykelvägarna runt Växjösjön i stället.

Det var ett byte från pest till kolera. Istället för knölig snö möttes jag av plogade isgator bland husen på Söder. Jag lyckades hålla mig på fötterna och när jag kom till Växjösjön var det hyggligt isfritt på cykelvägen. Hade besvär av höger ljumske precis som senast, men harvade mig runt sjön och hem. Pulsbandet fick spatt i kylan en bit, men i snitt låg pulsen runt 168 bpm idag. Med tanke på att det var halkigt och knepigt underlag känns det rätt ok för en runda på 8,8 km med snittfart runt 5:20 min/km.

Var lite orolig för kylan idag så jag tog ett par vanliga shorts över mina 2xu thermal tights och stoppade Nuun Kona cola i drickan. Salt motverkar ju is. Båda funkade helt ok.

Annonser

2 kommentarer

  1. Du får springa terräng. Helt orörd snö. INGET knöggel! 😉

    1. Provade det också en liten bit, men det är inte mycket roligare att få ner snö i skoskaften och trampa fel på saker under snön man inte ser. Jag gillar verkligen inte det här underlaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: