Vaderna pallade inte idag

Efter fem dygns uppehåll från löpning siktade jag in mig på en långrunda idag. Packade pannlampan i ryggsäcken ifall jag skulle vara ute mer än en timme. Sen satte jag iväg. Först stilla ett par hundra meter och sen stegrade jag farten. Efter femhundra meter var jag nere vid 4 min/km lite drygt. Med utvilade ben tänkte jag att jag kunde hålla den farten ett par kilometer och sedan sänka och glida fram resten av rundan. Efter en dryg kilometer i fyrafarten blev det segt i nedre delen av vaderna. Sänkte till 4:30-fart, men vaderna blev bara tyngre. Efter två kilometer var de helt stela.

Jag har en kollega som brukar säga att löpning är som att dunka huvudet i väggen. Det gör bara ont och enda gången det är skönt är när man slutar. Idag kan jag förstå hur han menar. Efter de första två kilometerna blev resten av dagens runda till en plåga. Stapplade fram i sexminutersfart och beslutade mig att vända efter fyra kilometers löpning. Strax efter kraschade min app Runmeter när jag skulle ta ett foto. Så jag fick göra en minuts extra stopp för att få igång den igen. Piggnade benen till sen? Nejdå, inte alls. Stapplade vidare i fart strax under sex minuter och efter sju kilometer fick jag även lite ont på den där gamla problempunkten mitt under höger hålfot. Det bästa med dagens runda var att jag blev av med den lätta huvudvärk som jag haft sen i går kväll.

Än en gång blev det alltså bekräftat att jag verkligen inte klarar att gå ut i högt tempo. Jag är mycket bättre på att avsluta snabbt.

Annonser

2 kommentarer

  1. Fast ge kroppen en chans att vakna med lite mer uppvärmning. 500 meter (! innan du ger dig av 4-fart..?

    1. Trodde faktiskt att jag skulle krokna lite konditionsmässigt innan vaderna la av helt, men nix pix. Beror väl antagligen på att jag fuskat med tåhävningarna senaste månaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: