Tennis, återhämtningslöpning och tennis igen

Det här är ingen tennisblogg och jag spelar sällan tennis, men det är ändå värt att notera att jag började morgonen med att spela tennis med min son. En frustrerade timma där han var på dåligt spelhumör hela tiden. När jag kom hem var jag bara tvungen att springa av mig frustrationen. Dessutom var jag sugen på att testa mina nya Vibram Spyridon LS som jag tänkte ersätta mina Vibram Speed med. Efter 600 km börjar mina gamla Speed gå sönder i sömmarna.

Jag bestämde mig för en runda runt sjön i lätt tempo. Kollade pulsen och tempot efter en kilometer och konstaterade att jag låg på 150 bpm och 6 min/km. Inom det svarta hålet, men jag bestämde mig för att strunta i det eftersom det kändes så lätt. Sprang 10 km på det viset. Allt kändes fint och jag tyckte jag kunde unna mig en snabb kilometer. Öste på i nästan max. Fartvinden kylde kinderna och jag svischade förbi ett par på promenad. Efter cirka 700 meter började det kännas lite ansträngande, men jag höll i kilometern ut. Den gick på 4:23. Sen slog jag av till långsam fart igen sista kilometern hem. Trodde det var 6 min/km, men jag missbedömde för det var 5:25. Min fartbedömning är väldigt relativ till hur jag sprang nyss.

Efter den här rundan vilade jag och bytte om till tennisprylar igen. Slog lite bollar med en kollega. Gick helt ok. Låren var lite tröga i starten, men allt känns helt ok även nu efteråt. Det jag kan säga om Spyridon efter dagens runda var att de är mjukare i sulan än Lontra. Det är bra för Lontra kan ge mig lite kramp i hålfoten ibland. Spyridon ska var 5 mm längre än Speed i samma storlek. Det kanske de är och det vore i så fall bra för mina fötter har blivit lite större av löpningen tror jag. Kändes rätt ok idag. Får återkomma med bättre analys efter fler rundor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: