10 backiga och heta km idag

Det är sällan jag springer två dagar i rad, men allt kändes fint så jag satsade på att ta en runda medan sonen var på fotbollsträning. Så när han cyklade iväg sprang jag efter. Han drog iväg fort och jag är inget vidare på att starta hårt så han drog ifrån och jag släpade efter i 5:30-fart.

Det är en och en halv kilometer till fotbollsplanen. Det jag gassande sol och riktigt hett så när vi kom dit stannade jag och tittade en halvtimma. Sen stack jag iväg med riktning mot vattentornet. Det är en riktigt rejäl uppförsbacke dit, men jag var sugen på att springa i skogen på andra sidan och få lite skugga.

På väg mot backen drog jag fram mina trådlösa lurar. När jag tryckte in vänsterluren fastnade den inte. Jag hade tappat själva proppen. Tog en stund att hitta proppen, men sen kom jag iväg igen. Backen var en stenhård start i hettan, men väl uppe belönades jag av utsikten över ängarna.

20140522-210308-75788666.jpg

Sen var det behagligt att kuta i 4 till 4:30-tempo i nedförsbacken bland träden. Vände efter slottet och gav mig upp för backarna över ängarna i stället. Det var tungt och stekhett, men jag lyckade ändå hålla ett snitt på 5:35. Avsluta med en 4:30 km bort till fotbollsplanen. Där gjorde jag sällskap med sonen som tränat färdigt. Höll 4 fart hem, men han väntade inte precis och cyklade långt före.

Det var tio heta, svettiga, tunga, men roliga kilometer idag. Känns dock i fotsulorna att det var hårt grus och asfalt under fötterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: