Stigar under tårna igen

Med normala ben och stärkt av gårdagens avslutning gav jag mig ut på en runda i dag med. Det såg ut att vara någorlunda torrt underlag idag så jag valde Fivefingers. Startade lite optimistiskare är vanligt och sprang mina två transportkilometer på grusvägarna till bokhultet på 4:40 i snitt. Trögstartad som jag är kände jag att det var en jobbig inledning och planerade för att sänka tempot.

bikilagrusFast när jag började springa på stigarna i bokskogen och sprang jag förbi den ena hundägaren efter den andra så det blev aldrig riktigt läge. Första stigkilometern gick på 4:54 och den andra på 5:19. Sen sprang jag ett varv på min Kalahöjdenslinga och vände hem.

Hade lite halsbränna och låren kändes lite stela. Sprang i mina korta 2XU Elite idag. De sitter åt tightare och har mer kompression än mina vanliga. Har lite svårt att avgöra om det jag kände var kompressionen eller träningsvärk. Jo, flåset var också lite ansträngt eftersom jag gick ut snabbare än vanligt och det är jag inte bra på. Pulsen låg i snitt runt 167 bpm hela runda idag. De fyra kilometrarna hem gick på 5:10 i snitt ungefär. Sista var som vanligt snabbast med 4:50. Lite hemkänning får alltid upp farten. Andra dagen i rad med nio kilometer mestadels stiglöpning känns riktigt fint. Sprang till soundtracket från Tron idag också. Gillar det skarpt, men de mest dramatiska låtarna är lite väl ödesmättade och känns stressande så jag kanske ska välja låtar mer selektivt framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: