Långsamt och plågsamt

Jag har misstänkt det tidigare, men idag blev det bekräftat. Jag kan inte springa efter att jag ätit korv. Idag åt jag Isterbandsrulle. En och en halv timme senare kände jag mig fortfarande väl mätt, men var tvungen att ge mig ut om det skulle bli någon löprunda alls. Redan från första steget kände jag att magen inte ville springa.

bergundasnårSå jag lunkade försiktigt fram i cirka 6:30 min/km. Första kilometern var lite plågsam. Andra var det också. Tredje började jag snegla inåt buskarna för en teknisk paus. Det gick att lunka fram även en fjärde och en femte. Valde slätaste vägen med närhet till skog och det blev runt Bergundasjön.

viddammarnaEfter sex kilometer höll det inte längre så då blev det en rusning ut i buskarna. Efter tömning gick det lite bättre nästa kilometer och den trenden höll i sig hela vägen hem. Så sista sex km gick kunde jag ta mig hem bekvämt i 5:40 fart. Så idag blev det en av min allra långsammaste rundor. Snittet blev över 6 min/km och pulsen låg i snitt runt 140 bpm. Nu är det säkert. Jag ska inte äta korv före löpning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: