Var är stigen?

Under dagens löprunda blev det tydligt att hösten är här. Många löv har fallit så jag sprang fel ett par gånger i bokskogen. Jag borde ju hitta på stigar som jag springer en eller flera gånger i veckan, men icke.

Första fem kilometrarna gick i 5:30 till 6:00 farter för att inte stressa problemvaden. Då jag inte kände några besvär hakade jag sedan på ett par löpare som svängde in framför mig. Låg efter dem i 4:30 en knapp km. Det kändes helt ok så jag höll det tempot resten av rundan. Jag testade till och med en rush i nära maxfart också mot slutet av rundan. Kändes inget i vaden, men orken tröt fort så det blev bara ca 200 meter innan jag gick tillbaka till 4:30.

På grunda av felspringningarna blev min vanliga nia bara 8,5 km idag, men 46 min är en helt ok tid för en runda som startade så långsamt.
IMG_9262.JPG

Annonser

4 kommentarer

 1. Hej

  Var också ute i går i bokskogen, men på ”huvudvägarna” väldigt svårt att se både väg och småstenar nu när alla löven är på väg ner. Förra året minns jag att det rättade till sig och blev upprensade stigar efter att det blåst rejält. Nästan så jag undviker dessa vägar tills dess.

 2. Ja, det är lite farligt för klumpefötter som mig nu när stenar och rötter döljs. Jag har sparkat i och brutit tår förr så nu tvekar jag också att springa mer där i år.

 3. Hej.

  Jag springer en del i VFF, i somras hade jag en fin runda på stigar i Alvesta, men så en vacker dag så slog jag i lilltån i en dold rot vid sidan av stigen. Jag bröt lilltån. Sedan dess har jag inte vågat springa i mina VFF på stigar. Tårna blir ju extremt utsatta då.
  Annars sprang jag årets Växjölopp i VFF, den första halvan var det bästa jag upplevt i min löpning. En bra dag i VFF är oslagbart.

  1. Ja, jag har brutit tre tår (vid olika tillfällen) och det är inte kul. Jag har inte slutat med VFF på stigar, men jag ser till att bara springa någorlunda fräsh. När jag börjar bli trött så blir det lägre steg och det är då jag snubblar och slår i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: