Regn, mörker och motregn

Rubriken säger det mesta om dagens löprunda och vädret rent generellt. Nollgradigt mörker med blåst och regn är inte muntert, men det inte vädret som hindrat mig från att springa fler pass tidigare i veckan. Familjen och ett par inhopp på jobbet slukade upp tiden. Nåja, idag kom jag i alla fall ut på en av de planerade cirka sex km rundorna. Det började mörkna när jag gav mig iväg. Efter ett par kilometer när jag kommit till bokskogen vek jag av ut mot upplysta vägar och sprang och rundade Standbjörkshallen innan jag vände hem. Strax innan jag lämnade grusvägarna kände jag ett hugg under höger fotvalv som påminde om det jag fick under vänster fot en gång för länge sen. Lyckligtvis släppte det helt efter bara en kort stund.

Det hade småregnat hela tiden, men det hade inte varit besvärligt förrän nu. När jag kom ut på cykelvägarna vid sjön fick jag motvind. Rejäl motvind blandad med kallt regn är något helt annat än svalkande sommarregn. Ökade tempot för att komma hem och in i värmen igen. Dagens första fem km gick på ca 5:30 min/km och de sista två gick på cirka 4:40. De kallaste och tyngsta två kilometerna på länge. Positivt idag var att vänster vad knappt gjorde sig påmind.

IMG_0234.JPG

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag är imponerad av alla som ger sig ut nu…!! Ännu mer när det blåser storm.
    Är det snö och kallt tycker jag det är jättemysigt med vinterlöpning, men det här är bara deprimerande… 😦

    1. Ja det är svårt att motstå att stanna framför datorn eller TV och ge sig ut. I synnerhet med gubbvad och formsvacka. Dålig tajming att försöka köra fler pass per vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: