Söndagsmilen är tillbaka på schemat

Nu verkar de oändliga sjukdomsmånaderna vara över och vägen tillbaka till normalformen kan skönjas. I stark vind och strålande solsken gav jag mig iväg mot bokskogen idag. Ganska omgåend kände jag en obehaglig stelhet i högervaden. Samma som sist fast bara i höger vad idag. Efter en kilometer stannade jag, masserade och tänjde lite. Sen fortsatte jag.

När jag kom in till Kalahöjden efter fyra kilometer var läget ungefär samma. Vänster vad helt ok och obehaglig stelhet i höger, men efer första varvet kändes det aningen bättre så jag en kilometer till runt Kalahöjden. Det blev varken bättre eller sämre så jag vände hemåt. Men på vägen hem blev det gradvis bättre för. Varje kilometer och farten steg från nära sex min/km till strax under fem. 

Eftersom det kändes bättre och bättre slogs jag av tanken att ta ett varv rund sjön också och ta en halvmara totalt. Med tanke på min dåliga träningsbakgrund så sansade jag mig och klev nöjd av runda efter en mil. Pigg och fräsh efter dagens mil på cirka 55 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: