Det närmar sig normalläge

Har varit frisk några veckor nu och med dagens runda inräknad ligger de senaste tre veckorna i snitt på två rundor och en total runt 15 km. Formen har gått från bottenlöst dålig till halvt ok. Med semester och allt laddade jag därför ryggan med elektrolyt och whey för en längre runda idag. Så fort jag klev ur huset började det tyvärr att regna. Ouppvärmd stod jag där och började småfrysa redan innan jag kommit igång. Gav mig av i all hast och till Måns Heroes gick därför första kilometern i 4:30-fart. Kallstart har aldrig varit min grej så flåset och vaderna började protestera och jag sänkte till fem för nästa kilometer.

De följande kilometrarna kändes lika tunga och när jag var i bokhultet ändrade jag plan till en vanlig runda runt Kalahöjden och hem. Eftersom jag börjat snabbare än vanligt och inte sprungit den här rundan i annat än rehabform så fick jag för mig att krama musten och benen och se hur formen ligger till egentligen. Det gick trögt inne på stigarna så där snittade jag bara lite under 5:30. Efter det vad vaderna halvstela och flåset tungt så det var jämna plågor att hålla mig runt fem min/km på vägen tillbaka. Jag passade på att lova mig själv att köra tåhäv konsekvent varje kväll framöver. Sista kilometern sprang jag på 4:20 på ren tjurskallighet. Benen var stela och bröstet tungt, men vill man så går det oftast ändå en bit i alla fall. Rundan gick på 45:46. En minut från PB. På tal om sopiga löpare som springer och håller koll på sina tider så hade Maramackan skrivit nåt besserwissrigt för att reta upp bloggosfären igen. Blir inte riktigt klok på om han är ett troll som vill få klick eller om hans ego går igång på att racka ner på alla motionärer som aldrig kommer i närheten av hans tider. För egen del kan jag bara konstatera att jag behöver alla knep i boken för att motivera mig i combacker efter skador. Att jämföra tider är ett knep.

Annonser

4 kommentarer

 1. Skönt att du har hållit dig frisk. Jag önskar jag kunde säga detsamma…
  Mara-Mackan.. Hehe! Jo…. Tänkte du på ”Jag bryr mig inte om farten, men…”? 😮

  1. Jo, jag läste ditt svar och kollade vad det började. Nu berörde det inte mig direkt för jag har alltid varit glasklar med att jag kollar allt och bryr mig om allt jag gör av ren nyfikenhet även om jag inte är nån talang.

   Vad har du fått för problem just nu?

   1. Partiell bristning i djupa vadmuskeln. 😦

   2. Usch då. Fjorton småproblem till så är du ikapp mig 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: