Veckorundan

Det har blivit mörkt och kallt. På det har jag haft en späckad jobbvecka så enda möjligheten till löprunda var i eftermiddag. Fyra grader på termometern så jag tog korta tights och mysbyxor ovan, jacka och vantar till det. När jag kom ner till grusvägen sprang MaraFia förbi med barnvagn. Jag hälsade och sprang min ordinarie runda längre ner, fast åt ”fel” håll för att se om jag skulle hinna ikapp dem och få reda på hur fort man kan springa med barnvagn. När grusvägarna möttes hade jag kommit ikapp och låg dessutom en bra bit före så tydligen går det en del långsammare än fem minuter per km i alla fall. Sen fortsatte jag på mitt varv runt sjön.

Det är jobbigare att springa det här hållet tycket jag. Man stöter tidigt på backarna och den brantaste backen får man springa nerför. Det passar inte så bra i Fivefingers för jag vågar inte springa på fullt när det finns lite större stenar att trampa på. Bromsa svänga och undvika stenar kostar nästa lika mycket energi som att kämpa uppför så man får inte så mycket gratis. Efter fem kilometer kände jag mig rätt sliten då kom en cyklist i raketfart. Det var Erik, en arbetskollega och Växjös före detta snabbaste millöpare som kom farande på cykel mot mig.

Resten av rundan gick tungt, men jag höll mig strax över fem minuter i snitt. Någonstans i närheten av milen började det hetta till under fötterna. Klarade med nöd och näppe dagens 11,5 km utan blåsor på fötterna. Så lång pass med lång uppehåll mellan är inte någon bra träningsform, men bättre det än inget i alla fall. Totaltid 58:32

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: