6km 170 bpm

Det är rackarns svårt att få nån kontinuitet i löpningen nu. Alltid är det nåt, förkylning, uselt väder, förskolehämtning eller långa dagar på jobbet. Det är i princip bara helgerna det går att få till det. Med knappt en runda i snitt per vecka är det nätt och jämnt man kan hålla flåset uppe. Idag var det rent av lite våraktigt med snöfria spår, temp strax över nollan och lite solglimtar när jag gav mig iväg. Satsade på fivefingers idag.

Peppad av de trevliga förutsättningarna satte jag av i fem blankt första två kilometerna. kände lite småjobbigt, men acceptabelt. På den tredje kom det in en lång tjej i spåret före mig från ett stickspår. Såg inte ut att gå så fort och efter några hundra meter var jag förbi med min fem-blankt-fart. 100 meter före jag skulle vända vid mitt trekilometersmärke mötte jag en kille som såg väldigt seriös ut i löparklubbens jacka och allmänt dekorerad med sponsorloggor. Misstänkte att jag inte skulle se röken av honom när jag hade vänt, men jag hade fel. Han låg inte så långt för i spåret och han verkade hålla prick fem min/km för jag varken tog in eller tappade på honom. Han såg ut att slöjogga och jag kände att det var slitigt. Efter cirka 500 meter vek han av och jag tappade min hare.

Nu var det ganska tungt, men jag höll ihop det och låg bara strax över fem även sista kilometerna hem. Kände att det var en jobbig runda, men blev ändå förvånad när jag tittade på pulskurvan nu. 170bpm i snitt på en 6 kilometers runda på 31 minuter. En klar förbättring sen senaste runda som gick i snöhalka, men ändå förvånande tungt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: