En åtta i solskenet

Det var oerhört länge sen jag sprang två dar i rad. Senaste månaderna har det faktiskt varit vanligare att jag inte ens fått ihop två pass på två veckor i rad, men idag blev det faktiskt en runda igen. Fantastiskt solsken, ledig dag och inte allt för tunga ben gjorde det omöjligt att låta bli. Det enda hindret idag var min Tomtom Runner 2 som vägrade samarbeta. Den har varit pålitligheten själv, men efter 2 minuter hade den inte kunnat hitta GPSen så jag fick traska hem och hämta min iPhone. Mobilen och Rumeter hittade bums satelliterna så jag kunde dra iväg. Enda sättet att få igång klockan var att sätta den på löpbandsläge. Så fick det bli för att få lite pulssiffror.

Enda ambitionen med dagens runda var att vara ute i solskenet. Medan jag meckade med klockan sprang en kort motionärstjej förbi. När jag hade fått rätsida på tekniken så sprang jag iväg efter. Kändes som en behaglig fart så jag låg typ 50 meter bakom ganska länge. Det var inte förrän efter cirka en kilometer som jag började glida ikapp och när jag låg ganska nära blev det trassligt med gående och ett möte med cyklister. La i ett par raska steg och for förbi. Fick en liten mental kick av att svisha förbi. Alltid skönt att känna att man har en växel till. Låg nåt hundratal meter i lite högre fart för att inte precis bromsa in framför henne. Sen lugnade jag ner mig igen. Gled in i bokskogen idag och sprang bland löven för första gången på väldigt länge. Skön känsla. Sprang inte riktigt nere vid sjökanten för jag hade på känn att det kunde vara väldigt blött och kallt blött vatten är inte kul i Fivefingers.

Sen sprang jag hem i relativt avslappnad fart först, men ökade mot slutet. Verkar som att Runmeter också tracka lite konstigt för det fick rundan till 7.1 km, men jag vet att den är prick 8 km om jag håller sjökanten och med än ett par hundra meter kortare är det inte där jag sprang. 37 minuter drygt är en bra tid på knappa 8 km så idag gick det bättre än väntat.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: