11,7 eller 11,4?

Kände mig sugen på ett varv runt sjön idag och ville inte harkla snor och vara torr i halsen så jag tog på mig vätskeryggan. När jag ändå hade den på tryckte jag ner iPhonen i bröstfickan också. Så jag slog på både Tomtom-klockan och Runmeter på iPhonen för att jämföra resultaten.

Det blev en seg runda för redan från första kilometern kände jag att vaderna var tunga. Lite svårt att förstå varför det är så nuförtiden. Oavsett distans och träningsmängd är benen sega tycker jag. Så jag tog mig runt sjön på en ganska jämn fart i snitt 5:30 min/km.

Tomtom Runner2 mätte upp varvet till 11,4 km och iPhone till 11,7. Kan inte se några stora diffar någonstans så det verkar som att GPSerna är jämnbra. Däremot verkar Tomtom ha lättare för att ”missa” satelliter och ibland inte alls gå att få igång. Snittpulsen hamnade på ganska höga 162 bpm. Har en lite subjektiv skala som jag försöker fylla i för att gradera om jag kände mig tung eller lätt. Har konstaterat att den skalan är svår att bedöma. Oftast känns vaderna tunga, men andningen lättare eller tvärtom så betyget får bli något slags snitt. Idag lutade det över åt tungt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: