Fyra under 20

Kom hem på efter en lång dag på jobbet. Det var kallt ute, men kände ändå att jag hade energi för en kort runda och stack iväg. Tog med de trådlösa lurarna och lyssnade på Kebus nya album Perplexagon. Musikspelaren funkade klockrent från Tomtom Runner och den glada Jarre-trancen gjorde att jag studsade lätt iväg första kilometern. med låga 146bpm i snittpuls passerade den på fem blankt.

Glad och med uppiggande musik i öronen ökade jag farten, mer och mer och mer och när jag passerade andra kilometermärket låg tempot på 3:30 min/km. Snittet för andra kilometern gick på 4.30. Den frejdiga tempoökningen drog förståss upp pulsen i 170 så jag sänkte tempot ett snäpp på vägen tillbaka och när jag kom springande på skogsstigen fick jag tvärbromsa för där lunkade två hästar i gångfart. Fanns ingen plats att passera dem på stigen med sly runt om. Fick invänta att det blev bredare så att ryttarna stannade i kanten. Gick förbi hästarna för jag vågade inte springa med risken att skrämma dem. Den promenaden gjorde att tredje kilometern gick på 5:30.

Efter hästpassagen ökade jag farten till fem igen och mot slutet ökade till 4.30 så sista gick på 4:45. Så det blev en fyra på snitt strax under 5 min/km idag. Kändes rätt ok, enda smolket i glädjebägaren var att jag hade lite småkramp under fotsulorna.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: