Avhängd av mitt gamla ”jag”

Gav mig ner mot rundan för att springa lite lätt. Precis när jag kom ner till rundan sprang det förbi en man i 2xu-tights och linne. Det såg ut att gå fort, men inte superfort och något sa mig att han var en triathlonsnubbe. Nyfiken som alltid hakade jag på strax efter. Såg det bara snabbt ut? Sprang han i min vanliga fart? 5:00? 4:30? 4:00? Med de här frågorna så sprang jag efter. Efter några hundra meter kändes det ungefär som vanligt. Strax under fem troligen. Efter femhundra tog jag in lite smått och det kändes som att jag skulle vara ikapp efter en kilometer. Icke. Han ökade lite grann och jag tyckte det fick räcka så och låg kvar femtio meter bakom ungefär. Första kilometern passerades på 4:39.

Min hastighetsbedömning var alltså helt korrekt. Han sprang fort med mina mått, men inte fortare än jag brukat springa. Efter ungefär femhundra meter till i samma tempo stumnade mina vader rejält och det blev jobbigt att hänga på. Så efter två kilometer hade jag fått nog och vände tillbaka. Tillbaka gick långsammare på stela ben. Totalt blev det fyra kilometer på 20:32.

Avslutade med att gå ett par kilometer för att se om vaderna kunde mjukna till. Under promenaden gick tankarna kring hur jag kunde springa mellan 10 kilometer eller mer i den farten förr och nu rasar jag ihop efter bara ett par kilometer. Idag blev jag alltså snabbt avhängd av någon som påminde om mitt gamla jag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: