Knappt 13 km jämna plågor i trevligt sällskap

Idag var det dags att betala priset efter gårdagens runda. Idag hade jag ju planerat att springa den dryga milen i sällskap med en kollega. Trots att det bara var 3,7 km som jag sprang igår så satt de kvar i vaderna idag. Det var med tunga och småmöra ben som jag tog mig an uppgiften. Vi träffades på utsatt tid klockan åtta. Vädret var lite molnigt och blåsigt så jag tog löparjackan dels för kylan vädret, men mest av allt för att få med mig mobilen ifall vi inte skulle hitta varandra. Det var inte så kallt när jag kom fram så lämnade jag mobil och jacka i Martins bil.

Sen gav vi oss av på rundan runt sjön. Vädret var så nära idealiskt löparväder det kunde vara. Svalkande utan att vara kallt. Själva löpningen kan enkelt sammanfattas i att jag nog inte orkat hålla 5:30 min/km i snitt utan Martins sällskap för idag var vaderna tunga. Det kostar lite energi att prata, men det tar också bort fokus från fysiska problem. Så sällskap var rätt lösning idag.

Det blev knappt 13 kilometer sprungna i jämnt tempo växlande mellan 5:19 och 5.38. Snittpuls 167 bpm dvs precis i löpningens svarta hål.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: