Jag är tillbaka och det gjorde ont!

Häromdagen sprang jag mina första korta steg sedan efter canceroperationen. De kändes ok så tanken på att springa en kort runda vaknade, men sedan slog iskylan till och lusten försvann. När man inte sprungit en runda på över 6 månader är det ju inte panik på dagen så då kan man vänta på lite bättre väder. Idag sken solen så jag snörade på mig skorna och gav mig ner till stigen vid sjön.

Satte igång i vad jag bedömde var lugn långpassfart. När jag sneglade på klockan efter drygt hundra meter visade den 5:30 min/km. Lite bättre än väntat. Så det uppmuntrade och jag fortsatte i samma stil med förhoppningen att orka 500 meter. Det gick ok, efter femhundra meter började det kännas lite tungt så jag försökte höja blicken och höften och sträcka lite på stegen. Med ett par hundra meter kvar till kilometermärket började det ta emot ordentligt, men jag bestämde mig för att borra ner och i alla fall springa en kilometer, sen fick det gå som det ville.

Kämpade mig fram till kilometemärket och vände lättad tillbaka. Var för trött för att kolla på klockan. Om jag hade gjort det hade jag konstaterat att jag hållit mig under 5:30 på den första kilometern och fått upp pulsen till 170 bpm.  Nu fick jag mer och mer slem i halsen och fick spotta ofta. Tog det lite lugnare, men det fortsatte vara tvärjobbigt hela vägen hel. Kilometern hem gick i snitt runt 6 min/km och pulsen ökade sakta och landade till slut på 180 bpm.

Därmed var comebacken avklarad och kombinerad med ett oplanerat maxtest. Just nu är jag god för 2 km på 11:05 och mer finns inte att kräma ur kroppen. Nu får jag bygga upp mig lite sakta steg för steg. Ska bli intressant att jämföra med utvecklingen när jag började springa 2011.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: