Tycker du om grus?

Som barn hatade jag grus. Grus var synonymt med plåga. Antingen skulle man spela fotboll eller brännboll med klassen vilket allt som oftast slutade med att man ramlade och skrapade knän och armbågar. Men värst av allt var när man var tvungen att upp och springa den där dödsplågsamma långa rundan i elljusspåret. Två kilometer ren plåga för mig som var allra minst i min ålder från första till nionde klass.

Nuförtiden har jag mer blandade känslor för grus. Löst fintkornings jämnt grus är ett nöje att springa på. Hårt packat helt slätt grus är också helt ok att springa på. Grovkorningt grus ovanpå stenhårt packat lergrus är däremot en riktig mardröm för oss som springer i Fivefingers. Är jag förresten den siste Fivefingers-löparen i landet? Det var en hel del som provade för några år sedan, men som med det mesta hakar många på när det är trendigt och faller sen bort. Jag har i princip bara sett fördelar så jag förstår inte varför man skulle springa i något annat. Om nu inte underlaget är sprängsten eller grov hårt grus då förståss.

Väl medveten om att detta troligen är Sveriges kanske minst lästa löparblogg kastar jag ändå ut frågan ifall någon skulle var djärv nog att våga kommentera. Vad har du för känslor till grus?

Dagens löprunda. 3,77 km på 21 minuter med snittpuls 166 bpm. Helt ok så här i comebacken med tanke på att jag inte lyckades får ihop ett enda löpsteg förra veckan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: