En fyra på 21 idag

När jag kom tillbaka från den senaste runda på sjukhuset i april kände jag inte någon riktig motivation för att börja springa. Det var tungt och jag saknade helt sug efter att springa. I mina tidigare comebacks har jag drivits av en längtan att flyga fram över stigarna i god fart och utan plågsam ansträngning. Den visionen fanns inte då. I förrgår sprang jag en fyra som inte kände så superjobbig och ändå i 5.30fart. Igår hade jag lite stela ben, men ändå fanns suget där igår. Lusten att ge mig ut och springa kändes i benen igår, men det blev inte läge för någon runda då.

Idag passade jag på att ge mig ut och springa vid 21tiden igen. Det kändes lite småsegt, men inte så jobbigt. Sneglade på klockan massor av gånger under rundan. Alla gånger under de första tre kilometerna visade den snitt 5.38 min/km. Det var först på upploppet den sista femhundringen i svagt nedförslut som är min favoritsträcka som den visade något annat. Då kröp den sakta ner hela tiden för att stanna på 5.32 när jag knäppte av den. Det betydde att de sista kilometern gick lite snabbare än de andra 5.12.

Kändes inte så blytungt idag heller och under sista biten kände jag en viss löpglädje även om det inte var i närheten av någon runners high så känner jag att jag är på rätt väg nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: