En hel åtta idag minsann!

Inte så tokvarmt idag utan lagoma 23 grader. Så därför kändes det helt rimligt att springa strax före lunchtid. Satte iväg utmed sjökanten som vanligt. Kändes rätt så bra i knä och annat så när jag närmade mig Växjösjön bestämde jag mig för att försöka runda den. Det gör en runda på drygt åtta kilometer. Längre än vad jag sprungit sedan efter stomin togs bort, men inte hela långa varvet runt Bergundasjön (vilket känns som ett för stort steg). Malde på i fart nästan precis 6 min/km kilometer efter kilometer. När jag passerat sjukhuset och sprungit fyra kilometer började strupen kännas rejält torr och jag ångrade att jag inte tagit med vatten idag. Fanns inget att göra åt saken, bara att gneta på.

Strax före sex kilometer gick det tungt, jag fick lite känningar i utsidan av höger knä och tankar på att bryta och gå började dyka upp. Fortsatte springa och smärtan blev inte värre. Efter sju kilometer och med bara en kilometer kvar lättade sinnet och som slutkilometern gick som vanligt snabbare än de andra.

Totalt blev det 8,4 km på 5o minuter och elva sekunder. Snittpuls 162 bpm. Känns fint att komma upp i skapliga distanser igen, nästa runda ska bli en soft fyra tror jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: