Äntligen löparväder!

Ingen kan ha undgått att vi haft den torraste och varmaste sommaren i vår livstid nu. Härligt tycker många, själv tycker jag inte att 30 grader är jättekul, men än typ en dag. Hade inte kollat på väderleksprognosen igår och förväntade mig att det skulle vara samma väder idag som senaste månaderna. Blev därför mäkta förvånad när jag såg att termometern visade 17 grader. Wow, perfekt löparväder! På med kläderna och ut och spring alltså.

Svävade iväg i tankar om en lugn skön långrunda. Minnen från mina gamla 15-20 km rundor runt sjön och in i skogarna sköjde över mig. När jag började springa kändes det oväntat jobbigt rent allmänt. När jag såg att jag sprang under 5.30 tempo blev jag mindre förvånad över det. Jag har aldrig varit bra på att gå ut i högt tempo och i nuläget är 5.30 högt för mig. Jag hade fortfarande kvar lite tankar på en längre runda så jag sänkte tempot ett snäpp. När jag sneglade ner på löparklockan igen efter 500 meter visade den 6.10. Det var ju saktare än jag hade tänkte mig så jag ökade igen till något som jag gissade skulle vara mellan 5.30 och 6. Sen kollade jag inte mer på klockan förrän jag kom till två kilometersmärket. Det kändes fortfarande jobbigt så jag skrinlade planerna på nåt längre och vände direkt.

På vägen tillbaka kollade jag snitttempot vid trekilometersmarkeringen. 5.35 i snitt sa den. Det betydde att de aktuella tempovisningarna varit felaktiga när jag kollat tidigare. Kände mig ganska anfådd, men det kunde ändå vara roligt att trimma snittet till udner 5.30 så jag ökade lite. Nu när jag kommit hem och ser de loggade tiderna på skärmen förstår jag mycket bättre känslan. 5.21, 5.25, 5.25, 4.52 och ett 4.29 på de sista 100 meterna. Totalt snitt 5.16. Hoppsan, det var snabbare än väntat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: