Storsatsning för cancerinsamling

Sedan hösten 2016 har min blogg, min löpning och mitt liv påverkats en hel del av en liten tumör i tarmen. Den aktiva behandlingen är över för mig, men förutsättningarna är annorlunda framöver. Nu tar jag steget och ändrar inriktning på min löpning från privat till utåtriktad i kampen mot cancer.

Årets nobelpris i medicin gick till den som banat väg för immunförsvarsterapi. Det låter väldigt hoppingivande att man närmar sig lösningar som kan göra att kroppens eget försvar kan få bort cancerceller. Då kan drabbade i framtiden slippa behandlas med kirurgi, cellgifter eller strålning och deras tillkommande komplikationer. Därför har jag bestämt mig för att framöver göra vad jag kan för att bidra. För min del innebär det att stötta cancerfonden, de som insjuknar och de som har varit sjuka.

För att göra startade jag för ett tag sen en insamling till cancerfonden. Jag har lagt en femma i den för varje kilometer jag sprungit och så har även andra lagt in pengar. Till min förvåning har det blivit nästan 2000 kronor på några månader. Nu tänkte jag satsa rejält för att få ännu mer pengar till cancerfonden.  Så nu har jag tryckt upp mina egna träningskläder och flyttar min blogg till en ny enklare domän på naturligasteg.se så att fler får upp ögonen för att vi alla kan bidra lite grann. Det kommer att bero mycket på hur jag lyckas hantera min mage, men jag siktar på att försöka springa även publika lopp under 2019 och gå med i olika sammanhang där jag kan synas. Känns väldigt konstigt och nervöst för mig som helst sprungit ensam förut.

Sen skulle jag vilja kunna stötta cancerdrabbade mer personligt. Jag vet inte riktigt exakt hur, men jag har börjat ta kontakt med olika patientföreningar och hoppas att jag kan hitta ”forum” för att stötta de som insjuknar eller avslutat sin behandling. Att finns där för att prata eller chatta med den som funderar hur det känns, hur det blir sen och så i stort och smått. Jag hade uppskattat någon ”jourhavande patient” att prata eller messa till. Sjukvårdens personal är fantastisk, men det ger ett annorlunda perspektiv att ha upplevt det själv. Jag vet inte ännu hur det här ska gå till, men om någon känner till någon som ska behandlas eller som blivit färdigbehandlad och behöver någon att snacka med om behandlingen och livet efter så finns jag här och på Instagram.

Det är ett stort jobb att flytta sajten till en egen domän, men jag börjar nu så det här blir nog sista inlägget på den här sajten. Välkommen över till naturligasteg.se (och ursäkta flyttröran 😉 .

 

0K1A9170

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: