Om denna bloggen

Hej, läsare.

Om du söker svar på någon av frågorna; ”vad är detta för en blogg”, ”varför finns bloggen” eller ”vem skriver bloggen” så har du kommit rätt nu.

Vad är naturliga steg för en blogg?

Bloggen Naturligasteg är en blogg i ordets ursprungliga mening – en dagbok. Jag för den i första hand för att hålla reda på mina löpresultat. Alla händelser kommer med. Små som stora, dåliga som bra. Jag har som ambition att försöka skriva om detta objektivt och osminkat. Jag är nyfiken av mig och vill utvecklas så därför faller det sig naturligt att prova på nya prylar och tekniker. Så emellanåt gör jag små produkttester och skriver observationer om prylar och träningsmetoder också. Det blir vad det blir helt enkelt.

Varför finns bloggen?

Bloggen finns till för mig. Den är min personliga träningsdagbok. Här antecknar jag mina pass i löpningen. Jag är helt osponsrad och fri från begränsningar. Bloggen ger inga ekonomiska intäkter eller utgifter. Eftersom jag själv gillar att läsa andras erfarenheter av skor och prylar så delar jag med mig av mina egna begränsade erfarenheter. På så sätt ”betalar jag tillbaka” till löparvärlden genom att sprida mina erfarenheter av de prylarna som jag använder själv. Jag är väldigt nyfiken och skulle gärna testa mycket mer prylar, men jag har inte råd att köpa in allt som verkar kul.

Vem skriver bloggen?

Jag är en 40årig motionslöpare. Allt började av en slump när jag köpte ett par Vibram fivefingers 2010. De botade mina sedan 1999 ”kroniskt” skadade fötter och knän. Idag är jag fri får de gamla smärtorna i hälarna eller knät. En typisk vecka springer jag runt 30 kilometer fördelat på två till fyra rundor. En typisk runda är mellan 8 och 12 kilometer lång och jag har som längst sprungit lite över tre mil. Favoritunderlaget är släta stigar av löv eller trampad jord. Jag gillar inte att springa på asfalt och jag är värdelös på väldigt steniga och knöliga stigar. Jag springer absolut mest i Fivefingers, men även i andra minimaliska löparskor.  Löpning för mig är motion. Jag trivs bäst när jag mal på i lagom tempo, solen skiner och fåglarna kvittrar. Tyvärr har jag också ett alterego. En slags löparhulken som bor i mig. Hipp happ dyker tävlingsmonstret upp. När monstret tar över finns inga gränser. Då kan jag få för mig lite dumheter som att springa ikapp med cyklister till exempel. Dessa tokiga påhitt slutar tyvärr ibland med att jag drar på mig diverse småskador.

Annonser

4 kommentarer

 1. Kul med en minimalistisk blogg! Du borde skriva om löparsandalerna från born-to-run som äntligen kommit till Sverige http://www.lunasandals.se

  1. Hej och tack, Daniel.

   Jo, det finns massor av prylar och skor jag skulle vilja prova. Detta är ett bra exempel. Tyvärr har jag inte ekonomi att köpa in allt som är intressant och min blogg är nog för lite och oansenlig för att de ska skicka recensionsexemplar. Men kommer jag över ett par ska jag så klart prova.

 2. Tack för bra blogginlägg.

  Här kommer ett tips om det annorlunda loppet 6 sjöar lördag den 12 aug. 5-10-21-42 km. Alla lopp går runt minst en sjö och upp till 6 sjöar. Start och mål i Fjällnora öster om Uppsala.

  Jag är en av de som arrangerar.

  http://facebook.se/6sjoar

  1. Tack, men jag springer inga lopp i vanliga fall och nu efter cancern är jag glad att jag kan springa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: